logo mg gr
Τρίτη, Ιανουάριος 16, 2018
youtubelogo

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008, 8ΜΜ: ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΟΣΟΥ

"ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΣΥ"

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΡΟΣΟΥ

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008, στις 8 το βράδυ, θα γίνουν στο Μέγαρο Γκύζη τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Ειρήνης Δρόσου με τίτλο "Καρδιά μου εσύ". Θα εκτεθεί η νέα δουλειά της Σαντορινιάς εικαστικού, που επανέρχεται δυναμικά με μικτή τεχνική χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά υλικά ακρυλικά και λάβα σε plexiglass.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Γκύζη.

Διάρκεια έκθεσης: 14 - 30 Σεπτεμβρίου 2008

Πρόσκληση και φωτογραφίες από τη βραδιά των εγκαινίων (14/9/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008, 8ΜΜ: ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΟΣΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008, 8:30ΜΜ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008, και ώρα 8:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου "Μέγαρο Γκύζη", στα Φηρά Σαντορίνης, θα γίνει μουσική βραδιά με την Ιωάννα Καραμολέγκου στο τραγούδι και το πιάνο και τον Γιάννη Αερινιώτη στο πιάνο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας (Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ.). 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008, 8:30ΜΜ: ARIELLE DAUSSY

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

"Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ARIELLE DAUSSY"

ArielleDaussy-poster

Η Arielle Daussy σπούδασε στο Παρίσι (National Superior School of the Decorative Arts). Οι σπουδές της στις Τέχνες της επέτρεψαν να αποκτήσει αντίληψη της ανάπτυξης του περιβάλλοντος και να δώσει έμφαση σε αυτήν τη σπάνια και πολύτιμη κληρονομιά, που φωτογράφησε κατά τη διάρκεια των ατέλειωτων περιπάτων της στη Σαντορίνη τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Η Σαντορίνη φωτογραφημένη από την Arielle Daussy” θα γίνουν το Σάββατο 5 Ιουλίου 2008, στις 8:30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο “Μέγαρο Γκύζη” στα Φηρά Σαντορίνης. Η έκθεση θα αποτελείται από 40 έργα, μεγέθους 40x60εκ, με δύο φωτογραφίες (δίπτυχο) μέσα σε κάθε κορνίζα. Κάθε δίπτυχο περιέχει, σε πλήρη αρμονία, μία φωτογραφία ανθρώπινης αρχιτεκτονικής και μία φωτογραφία στρωματοποιημένων ηφαιστειακών τοπίων της Σαντορίνης. Όλες οι φωτογραφίες είναι με "Cibachrome" διαδικασία εκτύπωσης σε υψηλής ανάλυσης φωτογραφικό χαρτί.


Διάρκεια έκθεσης: 5 - 27 Ιουλίου 2008

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 7ΜΜ: ΧΟΡΩΔΙΑ "ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας σε συνεργασία με τη Ν.Α. Κυκλάδων (Επαρχείο Θήρας) και το Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Θήρας, διοργανώνουν το Σάββατο 28 Ιουνίου 2008, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο "Μέγαρο Γκύζη" μουσική βραδιά με την 30μελή παιδική χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης" και τους σπουδαστές του Ωδείου.

Στις 26 και 27 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, θα γίνουν συναυλίες των σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου, Παραρτήματος Θήρας.

Διαβάστε περισσότερα: ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 7ΜΜ: ΧΟΡΩΔΙΑ "ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 8:30ΜΜ: GREENWICH MADRIGAL SINGERS

Η χορωδία GREENWICH ACADEMY MADRIGALSINGERS στο “Μέγαρο Γκύζη” στα πλαίσια των εκδηλώσεων στην Ελλάδα για την “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής”!

Διεύθυνση χορωδίας: Beth Raaen, Συνοδεία Πιάνου: Dianne Kelley Ellis

20 Ιουνίου 2008: Σαντορίνη, Φηρά
Μέρος Α΄, 20:30: Καθολική Εκκλησία Αγ. Ιωάννου Φηρών
Μέρος Β΄, 21:30: Αίθουσα Συναυλιών Μεγάρου Γκύζη

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη

Το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008 την αμερικάνικη 20μελή χορωδία θηλέων Greenwich Academy Madrigal Singers, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ευρώπη το πολιτιστικό δίκτυο “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής” το 3ήμερο 19-21 Ιουνίου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας μουσικής την 21η Ιουνίου, μέσω της αποκλειστικής εκπροσώπησης του θεσμού στην Ελλάδα από την Μ.Ε.Σ.Ο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος της βραδιάς θα διεξαχθεί στον Καθολικό Ναό Αγίου Ιωάννου Φηρών στις 8:30μμ, όπου η χορωδία θα τραγουδήσει θρησκευτική κλασική μουσική συνοδεία αρμονίου και a capella υπό τη διεύθυνση της Beth Raaen. Θα ακολουθήσει στις 9:30μμ το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στην Αίθουσα Συναυλιών του Μεγάρου Γκύζη, η οποία βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία. Εκεί τα μέλη της χορωδίας θα παρουσιάσουν συνοδεία της πιανίστριας Dianne Kelley Ellis ένα σύγχρονο ρεπερτόριο ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που θα επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις για τους ακροατές. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει κλασικά χορωδιακά κομμάτια με έμφαση στα αναγεννησιακά Μαδριγάλια, εκκλησιαστική μουσική όλων των περιόδων καθώς και σύγχρονες μπαλάντες και τραγούδια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φωτογραφίες από τη βραδιά (20/6/2008)

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 8:30ΜΜ: GREENWICH MADRIGAL SINGERS

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 7ΜΜ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ "ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ - 2008"

Η Σαντορίνη γιορτάζει το Διεθνές Έτος “Πλανήτης Γη - 2008”

Η Σαντορίνη, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και γνωστά γεωλογικά μνημεία του κόσμου, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους “Πλανήτης Γη -2008”, όπως έχει ανακηρυχθεί η φετινή χρονιά από τον ΟΗΕ.

Την Κυριακή 1η Ιουνίου, στις 7μμ, διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο “Μέγαρο Γκύζη” στα Φηρά εκδήλωση με ομιλίες με θέμα “Η μοναδικότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης”. Για την Καλντέρα, το ηφαίστειο και την ιδιαιτερότητα της Σαντορίνης θα μιλήσουν οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σπύρος Παυλίδης, Κώστας Αλμπανάκης και Μιχάλης Φυτίκας (Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ), καθώς και ο Δρ. Γιώργης Βουγιουκαλάκης, γεωλόγος- ερευνητής ΙΓΜΕ, Γενικός Γραμματέας ΙΜΠΗΣ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ.), με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.