Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2018
youtubelogo

Χαιρετισμός Καλλιτεχνικών Διευθυντών

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη από τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού καλούμαστε να συνεχίσουμε ένα θεσμό που μετράει ήδη πάνω από 3 δεκαετίες στην πολιτιστική ζωή της Σαντορίνης περιλαμβάνοντας μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι, που από την πρώτη στιγμή τις αγκάλιασαν και τις ενθάρρυναν όχι μόνο οι κάτοικοι αυτού του μοναδικού νησιού, αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του.

Πρόθεσή μας είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών εγνωσμένου κύρους. Οι συναυλίες θα συνεχίσουν να καλύπτουν όλα τα είδη της μουσικής δημιουργίας, τόσο ελληνικής όσο και ξένης, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας. Επιθυμούμε επίσης, να εμπλουτίσουμε τις παραπάνω εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις καθώς και με βραδιές λόγου. Σημαντικός στόχος μας, είναι και η διοργάνωση εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, δίνοντας έμφαση και σε εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με τις Καλές Τέχνες, καθώς και σε παρουσίαση και ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Ως οι νέοι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κυρία Τερέζα Κοκκαλάκη, εμπνεύστρια, ιδρύτρια και πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, η οποία με ιδιαίτερο ζήλο και αίσθημα ευθύνης συνέβαλλε στο πολιτιστικό γίγνεσθαι το νησιού, καθώς και στον κύριο Γιάννη Παπακωνσταντίνου ο οποίος επάξια τη διαδέχθηκε διευρύνοντας τους ορίζοντες και τις συνεργασίες του Φεστιβάλ, καθιστώντας το, διεθνές πολιτιστικό γεγονός και πόλο έλξης για καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της Γης. 

Γιώργος Ρούσσος

Κωνσταντίνος Γρηγορίου

Καλλιτεχνικοί Διευθυντές