Τρίτη, Ιανουάριος 16, 2018
youtubelogo

Chœur d’Enfants d’Ile de France-Francis Bardot

Τρίτη 26/7/2016, 21:00 - Καθολικός καθεδρικός ναός Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Chœur dEnfants dIle de France

Maîtrise du Conservatoire Maurice Ravel de Levallois

Francis Bardot

Ελεύθερη είσοδος

Ο Francis Bardot, ένας πρώην καθηγητής  λατινικών, ελληνικής λογοτεχνίας και παιδαγωγικών στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισιού, δημιούργησε μια χορωδία για παιδιά το 1969. Και, ενώ το όνομά της έχει αλλάξει ανάλογα με τα διάφορα ιδρύματα με τα οποία έχει συσχετιστεί από τότε, παραμένει μεταξύ των μουσικών, καθώς και για το κοινό, η χορωδία του Francis Bardot. Φημίζεται δε για το εύρος των φωνητικών, την ειλικρίνεια και την αφοσίωση των μελών της, το απαιτητικό ρεπερτόριο και η ποιότητα των παραστάσεων.

Υπήρξε η παιδική χορωδία της Όπερας του Παρισιού για πάνω από είκοσι χρόνια, καθώς και η χορωδία της Ορχήστρας του Παρισιού. Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Bardot, γνωστό ειδικό στα θέματα των παιδικών φωνητικών στη Γαλλία, η χορωδία τυγχάνει την αναγνώριση από τους κριτικούς.

                             Bardot 1 new  20140820.Santorini-Duomo new

 

Για σχεδόν μισό αιώνα, περιοδεύοντας σε κάθε ήπειρο, η παιδική χορωδία έχει τραγουδήσει υπό τη διεύθυνση των πιο διάσημων μαέστρων (Mehta, Osawa, Barenboïm, Collins, Abbado, Kübelik, Maazel) και σχετίστηκε με μορφές της λυρικής μουσικής όπως οι William Christie και Philippe Herreweghe. Σε όλη τη σταδιοδρομία της, η χορωδία τραγούδησε μαζί με τους θρύλους της λυρικής τέχνης, μεταξύ των οποίων οι Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Teresa Berganza, Jessye Norman and Natalie Dessay.

Η Παιδική Χορωδία, η οποία επιδοτείται από την πόλη Levallois, δικαιούται μια δεκαετία φοίτησης στο ωδείο της πόλης, του οποίου ο Francis Bardot ήταν επίσης ο διευθυντής. Σε κάθε ένα από τα εκατόν δέκα μέλη της δίνεται η ευκαιρία να λάβει ιδιαίτερη εκπαίδευση στα φωνητικά και την μουσική.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των σπουδών τους εντός της παιδικής χορωδίας, οι σπουδαστές μπορούν να γίνουν δεκτοί  στη Jeune Choeur d'Ile de France. 

 20160726 chorus1

Αφίσα εκδήλωσης