logo mg en
Wednesday, January 17, 2018
youtubelogo

Our website changes domain www.gyzimegaron.gr
Visit our new web page and find out about new events!!!

  • All
  • Festival 2016
  • Off Festival 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, 7ΜΜ: ΧΟΡΩΔΙΑ "ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας σε συνεργασία με τη Ν.Α. Κυκλάδων (Επαρχείο Θήρας) και το Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Θήρας, διοργανώνουν το Σάββατο 28 Ιουνίου 2008, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο "Μέγαρο Γκύζη" μουσική βραδιά με την 30μελή παιδική χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης" και τους σπουδαστές του Ωδείου.

Στις 26 και 27 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, θα γίνουν συναυλίες των σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου, Παραρτήματος Θήρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 28 Ιουνίου 2008
Πνευματικό Κέντρο "Μέγαρο Γκύζη"

Α’ Μέρος
Σπουδαστές Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Θήρας


Β΄Μέρος
Παιδική Χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης"

· Κούκος - Ντούκου ντούκου μηχανάκι
· Κούκος - Η αλεπού καλόγρια
· Ξανθούλης - Μέρες φωτεινές

· Καλομοίρης - Ο χορός της χελώνας
· Καλομοίρης - Ήλιος κι αέρας
· Καλομοίρης - Το Ψάρεμα

· Χατζιδάκις - Τα Παιδιά του Πειραιά
· Χατζιδάκις - Τσάμικος

· Barratier - Vois sur ton chemin
· Αφροαμερικάνικο Παραδοσιακό - This Little Light of Mine

· Bizet - Carmen (1st act)
· Verdi - Va, pensiero (Nabucco)

· Ξανθούλης - Τι αρμονία, τι ευτυχία
· Offenbach - Barcarolle
The Lion Sleeps tonight

Ιστορικό της Παιδικής Χορωδίας "Μανώλης Καλομοίρης"
Η Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» ιδρύθηκε το 1989 από την κα Χαρά Καλομοίρη και στεγάζεται στην κατοικία του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη στο Παλαιό Φάληρο. Πρώτος της διευθυντής υπήρξε ο μαέστρος και μουσικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Μαλλιάρας, ο οποίος τη διηύθυνε ως το 1993 και από το 2000 μέχρι σήμερα. Στο ενδιάμεσο διάστημα, τη διεύθυνση της Χορωδίας είχε αναλάβει ο Νίκος Βασιλείου. Αποτελείται από παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών.

Horodia-KalomoiriΑπό το 1995, η Χορωδία επελέγη ως μόνιμος συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών, για να συμμετέχει σε λυρικές παραστάσεις που απαιτούν παιδική χορωδία.

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις της ΕΛΣ στο Θέατρο «Ολύμπια» και στο Ηρώδειο, ερμηνεύοντας έργα όπως η Τόσκα, οι Μποέμ και η Τουραντό του Πουτσίνι, η Κάρμεν του Μπιζέ, ο Χρυσός του Ρήνου του Βάγκνερ, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος του Καλομοίρη, τα Κάρμινα Μπουράνα του Ορφ, ο Χένσελ και Γκρέτελ του Χούμπερντιγκ, οι Παλιάτσι του Λεονκαβάλλο, οι Όρνιθες του Μάνου Χατζιδάκι, η Τζιοκόντα του Πονκιέλλι κ.α.

Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Kurt Masur, ο Μιλτιάδης Καρύδης, ο Λουκάς Καρυτινός, ο Βυρων Φιδετζής, ο Ηλίας Βουδούρης, ο Αλέξανδρος Μυράτ, ο Άλκης Μπαλτάς, ο Κάρολος Τρικολίδης, ο Paolo Olmi, ο Angelo Cavallaro, ο Αντώνης Κοντογεωργίου, ο Τσου Χούι, ο Μύρων Μιχαηλίδης, ο Βασίλης Χριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καρύδης, ο Δημήτρης Κατσίμπας, ο Bramwell Tovey, ο Donato Rencetti, ο Gurer Aykal, o Massimiliano Stefanelli και ο Ραφαήλ Πυλαρινός.

Μερικά από τα συμφωνικά σύνολα με τα οποία έχει συνεργαστεί, είναι: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, Ορχήστρα των φίλων της μουσικής, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου, Διεθνής Ορχήστρα της Ιταλίας, Φιλαρμονική της Κωνσταντινούπολης κ.α. Έχει επίσης συνεργαστεί με Χορωδίες, όπως η Φιλαρμονική Χορωδία του Λονδίνου, η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Χορωδία της ΕΡΤ, η Χορωδία Μακεδονίας και η Παιδική Χορωδία Αγ. Τριάος Θεσσαλονίκης.

Τον Απρίλιο του 2002 εμφανίστηκε ερμηνεύοντας το σύνολο των παιδικών τραγουδιών του Καλομοίρη στο Μέγαρο Μουσικής, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2003 ερμήνευσε, στο Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου υπό τον Bramwell Tovey, τη Δεύτερη Συμφωνία «Το Τραγούδι της Γης» του Μίκη Θεοδωράκη.

Την περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2003-4 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το έργο του Περικλή Κούκου Ο Μερλίνος ο Μάγος και το Νησί των Ποιητών, σε συνεργασία με την Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Τη συμμετοχή της ζήτησε ο ίδιος ο συνθέτης.

Τον Μάιο του 2004 συμμετείχε στις δύο παραστάσεις της παιδικής όπερας «Πινόκιο» του Antonio Cericola, που δόθηκαν στο Ηρώδειο σε συνεργασία με τη Διεθνή ορχήστρα της Ιταλίας υπό τη διεύθυνση του Donato Rencetti και του Ραφαήλ Πυλαρινού.
Τον Ιανουάριο του 2005 συμμετείχε σε κύκλο συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής με το σύνολο των συμφωνιών του Ludwig van Beethoven, ερμηνεύοντας στο Χορωδιακό τέταρτο μέρος της 9ης Συμφωνίας, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική ορχήστρα και τη Φιλαρμονική Χορωδία του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Kurt Masur.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 συμμετέσχε σε δύο παραστάσεις της όπερας Pagliacci του R. Leoncavallo στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Franco Zefirelli, και μουσικη διεύθυνση Massimiliano Stefanelli, καθώς και σε τρεις παραστάσεις της "Ορέστειας" του Ιάννη Ξενάκη σε συνεργασία και σκηνοθεσία Σπύρου Σακκά, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης υπό τον Gurer Aykal.

Τον Οκτώβριο του 2006 εκλήθη στη Θεσσαλονίκη και συμμετέσχε σε συναυλία με τα Carmina Burana του Carl Orff, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Χορωδία της ΕΡΤ, την Χορωδία Μακεδονίας και την Παιδική Χορωδία της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης. Η συναυλία δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Δημητρίων.

Έχει, τέλος, συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες του Εθνικού Ωδείου στο Μέγαρο Μουσικής, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, στο Φεστιβάλ της Σάμου, στον εορτασμό του Millenium κ.α. Έχει επίσης κληθεί και συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις της ΕΛΣ, του Δήμου Αθηναίων και του Μεγάρου Μαξίμου.

Την σεζόν 2007-2008 συμμετέσχε σε τέσσερις παραγωγές όπερας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (Ναμπούκο, Μποέμ, Τόσκα στο θέατρο «Ολύμπια» και Τουραντότ στο Ηρώδειο), ενώ πραγματοποίησε την πρώτη της ηχογράφηση παιδικών τραγουδιών σε ψηφιακό δίσκο με συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και επισκέφθηκε το Βαρέζε της Ιταλίας, όπου έδωσε την πρώτη της συναυλία στο εξωτερικό. Τον Ιούλιο του 2008 προγραμματίζεται η συμμετοχή της στις παραστάσεις της όπερας «Μπορίς Γκαντουνόβ» του Μοντέστ Μουσσόργκσκι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το θέατρο «Μπαλσόι» της Μόσχας

Ιούνιος 2008

 EFFE LABEL COLOR RGB  logo2016

The European Festivals Association (EFA) has been uniting distinguished music, dance, theatre and multidisciplinary arts festivals from Europe and beyond for more than 60 years.Thanks to EFA’s history and the continuous support of its members, EFA was chosen to implement the pilot project EFFE by the European Commission.

                The first of EFFE’s initiatives is a quality label. This label is given to festivals with an artistic commitment, involvement in their local communities and a European and global outlook.

                Gyzi Megaron Festival has been selected to receive the EFFE Label 2015-2016. It is now part of the EFFE Platform, initiated by the European Festivals Association, which consists of festivals that stand for artistic quality and have a significant impact on the local, national and international level. The Label recipients represent 31 European countries and offer a wide range of genres and activities to their audiences.

2016 has been defined as Greece’s Year in Russia and Russia’s Year in Greece, by an agreement formed as a joint statement, signed by the two countries in October 2013.

                This year aims to build useful partnerships of mutual benefit with substantial development in both countries’ cultural, scientific, business and social relations, expanding Greek accessibility in Russian society, especially the province, opening up new areas of cultural, scientific, academic and business cooperation, and seeking new markets for tourism, Greek products and Greek innovative productivity.

 

              

 


 
 
Catholic Bishop Greeting
 
Artistic Directors Greetings
 logo megaro 0157 12
 
Gyzi Megaron Festival 2016
 
 festival logo  photo booklet fullposter
  
Sponsors
 
Media sponsors
 Wine sponsors
BONE HSW                          1  2  deuter0  radio-  ARGYROS  sigalas  KARAMOLEGOS 001
PELICAN-TRAVEL 2 SANDOCRAFT  radio-KOSMOS  kathimerini  radio-pepper  beton  GAVALAS  ROUSSOS  xatzidakis
CULTURENOW TAR ArtLife SANTO-WINES  BOUTARI 1