logo mg en
Saturday, January 20, 2018
youtubelogo

Our website changes domain www.gyzimegaron.gr
Visit our new web page and find out about new events!!!

  • All
  • Festival 2016
  • Off Festival 2016

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/megaro/public_html/plugins/content/youtubeplugin/youtubeplugin.php on line 49

Ζωή Παπαδοπούλου

Στις 13/8 η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ συνεχίζεται με την Ζωή Παπαδοπούλου, μια τραγουδίστρια με φωνή ιδανική για σχεδόν όλων των ειδών τα τραγούδια, που τραγουδά πάντα με οδηγό τη ψυχή της και έχει κερδίσει το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες και την ερμηνεία της μέσα από τις συνεργασίες της τα τελευταία χρόνια με τους Μητροπάνο, Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Κότσιρα, Μαριώ, Μακεδόνα, κ.α. Έχοντας ετοιμάσει ένα μελωδικό ταξίδι στο χρόνο, με γνώμονα το συναίσθημα και τη συγκίνηση που το καλό ελληνικό τραγούδι ξέρει να προκαλεί, ερμηνεύει τραγούδια της ψυχής, τραγούδια αγαπημένα, αξέχαστα, τρυφερά, συγκινητικά, ερωτικά, χαρούμενα, μελαγχολικά, σε μια μουσική παράσταση για φωνή και πιάνο, στο οποίο την συνοδεύει ο μόνιμος συνεργάτης της Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Ζωή Παπαδοπούλου, φωνή
Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο
 
 
Φωτογραφίες από τη βραδιά της συναυλίας (13/8/2013)
 
  Video από τη βραδιά της συναυλίας (13/8/2013)
     
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
festival13 14

Ζωή Παπαδοπούλου, φωνή

Η Ζωή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Με μουσική κατ' οίκον διανομή, μετά φίλων, συγγενών και τρελού ακορντεόν. Παιδί ακόμη τραγουδούσε την «Κουτσή κιθάρα» του Λοΐζου στην χορωδία της Σταυρούπολης. Κι έπειτα, ήρθε το πρώτο της συγκρότημα στην Α' Γυμνασίου, και οι εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, όπου την ξεχωρίζει ο Μανώλης Ρασούλης και την ακούει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος της κάνει πρόταση να εμφανιστεί μαζί του στην Αθήνα. Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Από εκεί και έπειτα όλα εξελίσσονται σαν σε ταινία ... οι συνεργασίες της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Πασχάλη Τερζή, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Αντώνη Ρέμο.
Τρία χρόνια μετά, κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της Ζωής (σε παραγωγή της Χ. Αλεξίου) με τίτλο «Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά», που γίνεται ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ». Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο «Τατουάζ» και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά, ερμηνεύοντας τους στίχους της Χαρούλας Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Είναι η στιγμή που η Ζωή πυκνώνει τις εμφανίσεις της σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, γράφοντας τη δική της πορεία στη σύγχρονη ελληνική μουσική.
Τη βραδιά αυτή στο Μέγαρο Γκύζη η Ζωή Παπαδοπούλου, έχοντας στο πλευρό της τον συνθέτη και πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη, ερμηνεύει αξέχαστα τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών, που ερμήνευσαν αγαπημένες φωνές όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Χάρις Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη κ.ά., αλλά και τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους και από το νέο της υπό έκδοση CD με τίτλο «Ξαναγεννήσου». Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι στη φωνή της Ζωής Παπαδοπούλου συνυπάρχουν το σήμερα και το χθες και αυτή η συνύπαρξη γεννά μια ξεχωριστή μουσική προσωπικότητα.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
festival13 15

Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο

Γεννήθηκε στη Κύπρο το 1976. Είναι διπλωματούχος πιάνου και θεωρητικών με καθηγητή τον Πέτρο Χριστοδουλίδη. Διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής με πολλούς συνθέτες (Λεοντής, Ξαρχάκος, Σαββόπουλος) και τραγουδιστές του ελλαδικού μουσικού χώρου. Το 2000 κέρδισε το Α' βραβείο στους αγώνες σύνθεσης της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ). Το 2009 κυκλοφόρησε τη πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Φαγιούμ» σε στίχους Δημήτρη Λέντζου. Έχει γράψει μουσική για αρκετά θεατρικά έργα στη Κύπρο (ΘΟΚ) και στην Ελλάδα, για ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ γενικότερα συνθέτει και ενορχηστρώνει μουσική για πιάνο, για συμφωνική ορχήστρα και για μικρά μουσικά σύνολα.
 EFFE LABEL COLOR RGB  logo2016

The European Festivals Association (EFA) has been uniting distinguished music, dance, theatre and multidisciplinary arts festivals from Europe and beyond for more than 60 years.Thanks to EFA’s history and the continuous support of its members, EFA was chosen to implement the pilot project EFFE by the European Commission.

                The first of EFFE’s initiatives is a quality label. This label is given to festivals with an artistic commitment, involvement in their local communities and a European and global outlook.

                Gyzi Megaron Festival has been selected to receive the EFFE Label 2015-2016. It is now part of the EFFE Platform, initiated by the European Festivals Association, which consists of festivals that stand for artistic quality and have a significant impact on the local, national and international level. The Label recipients represent 31 European countries and offer a wide range of genres and activities to their audiences.

2016 has been defined as Greece’s Year in Russia and Russia’s Year in Greece, by an agreement formed as a joint statement, signed by the two countries in October 2013.

                This year aims to build useful partnerships of mutual benefit with substantial development in both countries’ cultural, scientific, business and social relations, expanding Greek accessibility in Russian society, especially the province, opening up new areas of cultural, scientific, academic and business cooperation, and seeking new markets for tourism, Greek products and Greek innovative productivity.

 

              

 


 
 
Catholic Bishop Greeting
 
Artistic Directors Greetings
 logo megaro 0157 12
 
Gyzi Megaron Festival 2016
 
 festival logo  photo booklet fullposter
  
Sponsors
 
Media sponsors
 Wine sponsors
BONE HSW                          1  2  deuter0  radio-  ARGYROS  sigalas  KARAMOLEGOS 001
PELICAN-TRAVEL 2 SANDOCRAFT  radio-KOSMOS  kathimerini  radio-pepper  beton  GAVALAS  ROUSSOS  xatzidakis
CULTURENOW TAR ArtLife SANTO-WINES  BOUTARI 1