logo mg gr
Τετάρτη, Ιανουάριος 17, 2018
youtubelogo

ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ "ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ"

“Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”

Στις 10/8 μια παράσταση για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους μας, όπου το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται δραπετεύοντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιών Φτουξελευτερία παρουσιάζει την παράσταση “Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”. Μια παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγησης λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος, στον κόσμο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής.

Ftouxelefteria logo Συντελεστές:
Αγγελική Γουναρίδη, εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων
Κωσταντής Μιζάρας (ηθοποιός), αφήγηση και κιθάρα

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα 
Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος ελεύθερη

click για αφίσα παράστασης

Φωτογραφίες από τη βραδιά της παράστασης (10/8/2010)


...και του εργαστηρίου

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ
ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιών

παρουσιάζει την παράσταση «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»

Υπάρχουν άραγε ξυπνητήρια στο Μεγάλο Δάσος…;
Υπάρχει άραγε σκαντζόχοιρος στο γνωστό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας…;
Υπάρχουν άραγε κεφάλια γαμπροί… και νύφες ρακέτες…;
Υπάρχουν άραγε Μπακακοί-Καλικάτζαροι με ορέξεις τρελές που μιλούν σε γλώσσες ξένες μαγικές…;
Όταν η κόκκινη κλωστή χάνεται στο μεγάλο δάσος… όλα είναι πιθανά!

Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος… στον κόσμο της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής…


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Εργαστήριο Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας από ανακυκλωμένα υλικά


ReUseMe small
Στα πλαίσια της παρουσίας της ομάδας κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ με την παράσταση «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος», θα λειτουργήσει στο Μέγαρο Γκύζη την επόμενη της παράστασης ημέρα, Τετάρτη 11 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά ηλικίας 4 έως 10. Το κάθε παιδί θα κατασκευάσει τη δική του κούκλα, χρησιμοποιώντας «άχρηστα» αντικείμενα, και θα παίξει μαζί της ένα μικρό αυτοσχέδιο σενάριο. Το εργαστήρι διαρκεί 50 λεπτά και η ομάδα των παιδιών, που θα μπορεί να το παρακολουθήσει, θα έχει μέγιστο αριθμό 40 άτομα.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια: 50 λεπτά
Ηλικία συμμετεχόντων: 4-10 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40 παιδιά

Η ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ αποτελείται από την Αγγελική Γουναρίδη (εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων) και τον Κωσταντή Μιζάρα (ηθοποιό). Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη του 2005 στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσίασε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και διεξήγαγε εργαστήρι κατασκευής για τα παιδιά-θεατές της παράστασης.

Στόχος της συνεργασίας έκτοτε, είναι η δημιουργία και η εκτέλεση παραστάσεων, στις οποίες το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται με σκοπό την ουσιαστική επικοινωνία κοινού και κουκλοπαιχτών. Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν λέει παραμύθια και ιστορίες… ΣΑΣ λέει παραμύθια και ιστορίες.

Παραγωγές:
2009 «Γιατί φυσάει ο άνεμος»: κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική. Προσαρμογή κειμένων, σκηνοθεσία. Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ.
2008 «Πάμε Σινεμά»: Μουσική παράσταση με το μουσικό σχήμα Ήχων Ηχώ.
2007 «Τα Καλλίτερα από τα Καλλίτερα»: Μουσική παράσταση με το μουσικό σχήμα Ήχων Ηχώ.
2007-2009 «Μαγειρεύοντας Ιστορίες»: Κουκλοθέατρο με συμμετοχή του κοινού στην εξέλιξη της ιστορίας στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας. Σενάριο, σκηνοθεσία : Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ
2007 «Η κυρά της λίμνης»: βασισμένο σε παραμύθι της ομάδας ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ, κουκλοθέατρο και εμψύχωση αντικειμένων με μουσικοκινητικά παιχνίδια.
2007-2009 «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»: κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών με ζωντανή μουσική. Προσαρμογή κειμένων, σκηνοθεσία: Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ.
2005 Αφήγηση Ελληνικών Παραδοσιακών Παραμυθιών (Ζάππειο - Μέρος των Εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων).

Παραστάσεις
Σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, δήμους εντός και εκτός Αθηνών αλλά και στους χώρους: Κέντρου Αποθεραπείας-Αποκατάστασης «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», Ελληνικού Κέντρου για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας – Περιβολάκι Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας Μεσολόγγι – Αγρίνιο, Συλλόγου των Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΠΙΣΤΗ, Φεστιβάλ Cosmopolis Καβάλα. Συνεργασία με τις εταιρείες Arrow Point, Le Spot και On Stage σε εκδηλώσεις για παιδιά.

Δραστηριότητες
Η ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ με την πολύχρονη πείρα της στα παιδιά δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα που απασχολούν όλους μας και τα παιδιά ιδιαίτερα.
Με την υποστήριξη της UNEP (United Nations Environment Programme) υλοποιεί το πρόγραμμα: «παίζουμε περιβάλλον?» με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα όπως η ανακύκλωση, η ενέργεια αλλά και η πολυτιμότητα του νερού.

Μέλλον
Στους άμεσους στόχους της ομάδας είναι να δημιουργήσει παραστάσεις κουκλοθέατρου για ενήλικες, επισημοποιώντας τη δράση της και διευρύνοντας τον κύκλο εργασιών της.


Bιογραφικά
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mizaras-smallΚωσταντής Μιζάρας, ηθοποιός
Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1978. Είναι απόφοιτος Λυκείου και γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Φοίτησε στην Ανωτέρα Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης Διομήδη Φωτιάδη, από όπου και αποφοίτησε –περνώντας τις εξαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου- το 1999. Απόφοιτος Deree College (Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, 2002). Εδώ και κάποια χρόνια φοιτά στη Θεατρολογία Αθηνών.

Θέατρο :
2009 «σώμα», μελέτη-παράσταση στο σύνολο των κειμένων του Γ. Ρίτσου, παράσταση στο Ινστιτούτο Κυβέλη στη Σύρο, σκην. Ε. Γεωργοπούλου. Θεατρική Εταιρία ΠΟΛΙΣ
2008-9 «Ο Υμπύ και η Επιτροπή Αλήθειας», της Jane Taylor, παράσταση στο Θέατρο Απόλλωνας στη Σύρο, σκην. Ε. Γεωργοπούλου. Θεατρική Εταιρία ΠΟΛΙΣ
2008-9 «Κοραή 4 – Προσβάσιμος Χώρος», της Αιμιλίας Βάλβη, παράσταση στα πρώην κρατητήρια της Γκεστάπο, σκην. Ε. Γεωργοπούλου. Θεατρική Εταιρία ΠΟΛΙΣ
2007 «Mind The …Beatles», μουσικοθεατρική παράσταση στις Χορορροές
2007 «Ισμήνη», Γ. Ρίτσου, μουσική παράσταση, σκηνοθεσία Μ. Κρεμμύδα στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας Σάμος-Μπόντρουμ
«Με Αφορμή», μουσική παράσταση στην Πινακοθήκη
2006 «Το Ίδιον Είναι», μουσικοθεατρική διασκευή του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, σκηνοθεσία Δημήτρης Παντελιάς (Σύγχρονο Θέατρο Αθηνών)
2005-6 «Γλωσσοκοπάνα», Μαριβό, σκηνοθεσία Ν. Καμτσής (Θέατρο Τόπος Αλλού) Θέατρο Τόπος Αλλού (Ιανουάριος- Μάρτιος) Θέατρο Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκη, Δημήτρια (Οκτώβριος) Θέατρο Τόπος Αλλού (2η χρονιά)
2005 «Ανιστορία», μουσική παράσταση στο Μπαράκι του Βασίλη
2004 «Μύθοι του Αισώπου», παράσταση στα γαλλικά με την ομάδα «Μαγικές Σβούρες» (Δημήτρης Αδάμης).
2004 «Το Δώρο της Μέδουσας», Π. Σάφφερ, σκηνοθεσία Γ. Θεοδωσιάδης, Εθνικό Θέατρο
2004 «Λυσιστράτη», «1896», χοροθέατρο στο δρόμο στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας με την ομάδα Κινητήρας (Αντιγόνη Γύρα)
2004 «Ο Χρόνος που Ξέχασε να Περνά», μουσικοθεατρική παράσταση στο Φούρνο
2002 «Λογομαχίες», παράσταση στο Μπαράκι του Βασίλη, της ομάδας Λογουχάριν
1998 «Αρραβωνιάσματα», Δ. Μπόγρη, σκηνοθεσία Δ. Φωτιάδη

Παιδικό Θέατρο:
2009 «Γιατί φυσάει ο άνεμος», κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική. Προσαρμογή κειμένων, σκηνοθεσία. Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ.
2007-8 «Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»,
κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών με ζωντανή μουσική
2005-6 «Θάλασσα Παραμυθιών», αφήγηση ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών, σκηνοθεσία Ν. Καμτσής
2005 Αφήγηση Ευρωπαϊκών Παραμυθιών, μέρος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, διασκευή / επιμέλεια / σκηνοθεσία του ιδίου
2004-5 «Στου Κολόμβου τον Καιρό», σκηνοθεσία Ν. Καμτσής (2 χρόνια)

Τηλεόραση :
2007 Ορφέας, «Γιούγκερμαν» σκην. Γ. Καραντινάκης, Ant1
2005-6 Ιάσωνας, «Μόνη Εξ Αμελείας», σκην. Ε. Χρονοπούλου. ΝΕΤ
2002-3 Άρης, «Φιλοδοξίες» σκην. Ε. Αναγνωστόπουλος. Mega
2001 Δήμος, «Οικογένεια Καράμπελα» σκην. Κ. Λυχναράς, Ant1

Κιν/φος :
2005-06 «Κράτησέ με» σε σκηνοθεσία Λουκία Ρικάκη

Μικρού Μήκους:
2007 «ο Τοίχος» (35mm) σε σκηνοθεσία Χλόη Μάτζαρη

Σεμινάρια :
«Το Θέατρο της Σιωπής» παντομίμα με την Ασπασία Κράλη
«Αυτοσχεδιασμός», με την Ελένη Σκόντη
«Από το Σώμα στο Λόγο» με την Esther Andre Gonzalez

Σεμινάρια / Ημερίδες
«Οι Τέχνες στο Κατώφλι ενός Σχολείου Ανοιχτού στο Φως» Εισηγητής (Πολιτιστικό Τμήμα & το 4ο Λύκειο του Δήμου Αλίμου και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση)

Δημοσιεύσεις / Εκδόσεις
Συνεργάτης στα ένθετα των εφημερίδων «Το Βήμα» (από το 1998), Ελευθεροτυπία» (από το 2000), «Καθημερινή» (από το 2002). Και στα περιοδικά ΜΕΤΡΟ, Close Up, Elle, Ως 3, Soundpark κ.α. Έχει εκδώσει ένα ταξιδιωτικό ιστορικό οδηγό με τίτλο «Βουλγαρία - Ανατολική Ρωμυλία», Εκδόσεις Ινφογνώμων

Άλλα
Εμψυχωτής του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας από το Φεβρουάριο του 2008

Παραγωγές Καλλιτεχνικών Γεγονότων
Οργάνωση, Εκτέλεση Παραγωγής και Προώθηση της μουσικοθεαρικής παράστασης «Mind The …Beatles» σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα ΗΧΩΝ ΗΧΩ (2007)
Οργάνωση Παραγωγής και Προώθηση Φωτογραφικής Έκθεσης «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ στην Ελλάδα (2007)
Εκτέλεση & Οργάνωση Παραγωγής και Προώθηση των φωτογραφικών εκθέσεων:
«Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων» (2007), Φωτογραφικής Έκθεσης «ISTANBULLU» (2006), «Transport» (2005-6), «6 Φωτογράφοι στην Αθήνα» (2004-5) και του Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων στο Θέατρο Τόπος Αλλού (2006)
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gounaridi-smallΑγγελική Γουναρίδη
Σπουδές

Graphic Design
MASTER IN ADVANCED PRACTICE AND THEORIES (ADAPT) UNIVERSITY OF DERBY
Bachelor of Arts in Graphic Design 
Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών ΒΑΚΑΛΟ
Απόφοιτη Τμήματος Γραφιστικής (έπαινος) 
Απόφοιτη του Πολυκλαδικού Λυκείου, κλάδος εφαρμοσμένων τεχνών
Κουκλοθέατρο
Διετές εργαστήρι κατασκευής, εμψύχωσης και κίνησης διαφόρων ειδών κούκλας στο ατελιέ Xαρχούτ.
Εξάμηνο εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας.
Υποτροφία
pépinièrs européennes pour jeunes artistes- artist in context 
contre l’ exclusion στην ομάδα θεάτρου δρόμου Ublo στο Παρίσι.
Σεμινάρια
Εβδομαδιαίο σεμινάριο με την κουκλοθεατρική ομάδα Αrketal στην Ύδρα για την κατασκευή και εμψύχωση γιγαντόκουκλας με θέμα τη μετανάστευση.
Θεατρικό εργαστήριο από το school of theatrical studies of Derby με θέμα "Το σώμα μας και ο Σαίξπηρ".
Παραστάσεις 
σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, café-bar και στο δρόμο
(σενάριο, κατασκευή και εμψύχωση)
Παραγωγές:
"από της λίμνης το βυθό μια ιστορία θα σας πω".
"’τα δυο φ".
"από το μεγάλο βιβλίο".
"hei psit" (παράσταση δρόμου στη Γαλλία για τούς μετανάστες)
"πετάει -πετάει ο γάτος" (παράσταση με θέμα την ανακύκλωση με κούκλες και ηθοποιούς)
παραστάσεις δρόμου με την ‘μικρή ομάδα’ με μικρά δρώμενα για κάθε κοινό.
παραστάσεις κούκλας για την παρουσίαση των βιβλίων της Δέσποινας Μπογδιάνη-Σουγιούλ "Με ένα χάρτινο φεγγαράκι… ταξιδεύω", "Μαρία Κάλλας" και "Μούσικατ - ένα τέρας αλλιώτικο από τα άλλα".
Συμμετοχή στην παράσταση "φαλτσαδούρα ή το τρίο της καταστροφής" με την ομάδα Κόκου Μουκλό
Παράσταση "Όταν η κόκκινη κλώστη χάθηκε στο μεγάλο δάσος" με ζωντανή μουσική και τραγούδια με την ομάδα Φτουξελευτερία
Φεστιβάλ συμμετοχή 
διεθνές φεστιβάλ θεάτρου μαριονέτας Ύδρας
φεστιβάλ: κουκλοπαίχτες και παραμυθάδες στις Φωνές
φεστιβάλ κούκλας στο Δήμο Λεωνιδίου
Επαγγελματική εμπειρία
Ηλεκτρονική στοιχειοθεσία-σελιδοποίηση του βιβλίου "Παιχνίδια της φύσης" για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Γραφιστικές εφαρμογές, κάρτες, θεατρικές - πολιτικές αφίσες και flyer. 
Διδασκαλία σε φροντιστήριο αγγλικών.
Δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας
Εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου σε ιδιωτική εταιρεία
Animation σε πάρτυ και events.
Συνεργασία με παιδότοπο για δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Μαθήματα εικαστικής έκφρασης με παιδιά σε θεατρικό εργαστήρι.
Απασχόληση σε βιβλιοπωλείο.
Συμμετοχή σε εορταστικές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων. 
Εργαστήριο κατασκευής γαντόκουκλας και άλλων μικροκατασκευών σε φεστιβάλ.
Συμμετοχή σε παραστάσεις δρόμου στην Γαλλία με την ομάδα Arbre des nomades.
Συμμετοχή σε ταινία μεσαίου μήκους με κούκλες με θέμα τα Α.Μ.Ε.Α. με την ομάδα Κόκου Μουκλό
Εμψύχωση ομάδων στο μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας.
Άλλες ασχολίες
Κατασκευές: μαριονέτες, δαχτυλόκουκλες, μαρότες, γαντόκουκλες, γιγαντόκουκλες και σκηνικά για παραστάσεις.
Γραφή και εικονογράφηση παραμυθιών.
Κατασκευή κοσμημάτων από στοιχεία μηχανών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και από άχρηστα αντικείμενα.
Ξυλοπόδαρα.
Συμμετοχή στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για 13 χρόνια.
Γλώσσες
Ελληνικά ( μητρική γλώσσα), Αγγλικά (proficiency - University of Cambridge), Ιταλικά (medio και προετοιμασία για superiore), γαλλικά (προφορικά).